DECRED

Decred is een open en progressieve cryptocurrency met een systeem van stakeholder besluitvorming geïntegreerd in de blockchain.
Decred gebruikt een hybride consensus systeem om een balans te vinden tussen miners* en stakeholders, en zo een robuuste munteenheid te creëren.

Meestal hebben de miners met hun infrastructuur de meeste invloed, terwijl de gebruikers van de munt weinig inspraak hebben. Decred stelt stakeholders in staat om direct aan het project deel te nemen zonder de noodzaak van dure mining hardware.
Decred moedigt iedereen aan om mee te bouwen aan het Decred ecosysteem, en stelt ontwikkelaars in staat om bestaande functionaliteiten te verbeteren of om nieuwe tools te ontwikkelen.

Iedereen kan voorstellen indienen.
Ontwikkelaars worden betaald voor hun werk, in overeenstemming met de community. Financiering voor het werk komt direct van de Decred blockchain.

Decred bouwt aan een systematisch besluitvormingsmodel. Naast de miners en stakeholders worden ook de gebruikers en de Decred community bij beslissingen betrokken.
Decentralisatie is een proces, en een gedecentraliseerde blockchain is slechts de eerste stap in dit proces.

Het project is gebaseerd op de Decred Constitutie, zodat gebruikers weten waar ze aan toe zijn: een eindig aantal munten, gedecentraliseerde besluitvorming, en de mogelijkheid om standpunten te delen. De Decred community speelt een belangrijke rol bij het nemen van beslissingen, zowel informeel via het forum als formeel via de blockchain.


https://coinmarketcap.com/currencies/decred/