IOTA

DE ECONOMIE VAN DINGEN
Naarmate het internet-van-dingen blijft groeien, wordt de noodzaak van interoperabiliteit en het delen van bronnen een noodzaak. IOTA stelt bedrijven in staat om nieuwe business-2-businessmodellen te verkennen door van elke technologische hulpbron een potentiƫle service te maken die in real-time op een open markt wordt verhandeld, zonder kosten.

https://iota.org/

LEDGER VAN DE DINGEN
In deze nieuwe autonome Machine Economy zal IOTA de ruggengraat zijn.
Het Tangle-grootboek kan transacties met nulkosten verrekenen, zodat apparaten exacte hoeveelheden on-demand resources kunnen verhandelen, evenals gegevens van sensoren en dataloggers veilig kunnen opslaan en op het grootboek kunnen controleren.

https://coinmarketcap.com/currencies/iota/

De belangrijkste innovatie achter IOTA is de Tangle, een revolutionair nieuw blokloos gedistribueerd grootboek dat schaalbaar, licht van gewicht is en voor het eerst de mogelijkheid biedt om waarde zonder enige kosten over te dragen. In tegenstelling tot Blockchains van vandaag, is consensus niet langer ontkoppeld, maar in plaats daarvan een intrinsiek onderdeel van het systeem, leidend tot een gedecentraliseerd en zelfregulerend peer-to-peernetwerk.
Lees het whitepaper.