Wat is een ICO / ITO ?

Een initieel muntaanbod (ICO) ofĀ handelsaanbod is een controversieel middel voor crowdfunding rond cryptocurrency, wat een bron van kapitaal kan zijn voor startende bedrijven. In een ICO is een hoeveelheid van de crowdfunded cryptocurrency vooraf toegewezen aan investeerders in de vorm van “tokens”, in ruil voor wettig betaalmiddel of andere cryptocurrencies zoals bitcoin of ether. Deze tokens zouden functionele valuta-eenheden worden als het ICO-financieringsdoel wordt bereikt en het project wordt gelanceerd.

ICO’s bieden een middel waarmee startups kosten van naleving van de regelgeving en tussenpersonen, zoals venture capitalists, bank- en effectenbeurzen, vermijden, terwijl het risico voor beleggers wordt verhoogd. ICO’s kunnen buiten de bestaande regelgeving vallen of moeten mogelijk worden gereguleerd afhankelijk van de aard van het project.

ICO is een hulpmiddel geworden dat niet alleen een valuta, maar ook het hele financiƫle systeem radicaal zou kunnen veranderen. ICO-tokens kunnen de effecten en aandelen van morgen worden. Een eerste-muntaanbod (ICO) is een controversieel middel voor crowdfunding rond crypto.